Rädda liv med en hjärtstartare

Att i teorin veta om hur man använder en hjärtstartare är otroligt viktigt när olyckan väl är framme och det blir en nödsituation om liv och död. Därför kommer jag idag prata närmare om Vitum Varberg AB som har utbildningar inom bland annat hjärtstartare i Varberg, vilket ni kan läsa mer om här.

Om du har läst min blogg under en längre period vet du säkert att jag ofta brukar skriva om människans hälsa, innehållet i inläggen brukar dock variera. Dagens inlägg kommer handla om hur jag insåg att jag ville gå en utbildning om hjärtstartare i Varberg, det grundade sig i att jag hamnade i en nödsituation där jag inte kunde hjälpa till särskilt mycket. Jag satt på ett café tillsammans med en väninna och åt frukost då en äldre man helt plötsligt föll ihop och behövde akut hjälp, han hade tur att det befann sig en läkare på plats som kunde hjälpa till. Det var då jag insåg att jag inte alls hade kunskap om hur jag skulle kunna rädda hans liv om jag såväl ville, efter den frukosten började jag leta upp företag som erbjöd utbildningar inom hur man kan rädda liv i en nödsituation. Det tog inte lång tid innan jag hittade Vitum Varberg AB och deras utbildning inom hjärtstartare i Varberg, jag blev direkt intresserad och skrev upp mig för att delta. Under utbildningen fick jag lära mig allt som man behöver veta för att rädda ett liv med hjälp av en hjärtstartare, jag tog mycket lärdom av det och kände mig efter det trygg i hur jag personligen skulle kunna rädda ett liv. Jag tycker det är viktigt att alla lär sig det så att vi kan värna om varandra när hälsan sviker oss.